18:30

BK Walldia

Referat: Skottorps IF - BK Walldia

Det blev en skön seger i premiären på Gröningen efter underläge med 2-0 i paus.

Efter en trevande start, som man egentligen kan förvänta sig med hoppig plan och en viss nervositet och tillit till plan straffades vi i omställningarna där Simon Olsson var deras hot framåt. Simon var företagsam så länge han var på plan och spelade fram Oskar Nilsson till 1-0 (36') och gjorde sedan själv 2-0 (40') genom en djupledslöpning.

SIF valde att lägga sig lågt och på försvar från första stund och stängde ytorna väl och gjorde det svårt för oss. Samtidigt hade vi ett för dåligt bolltempo vilket till viss del kan vara förlåtande sett till planens beskaffenhet. Men det är samma förutsättningar för båda lagen.

I paus var vi överens om att gå över till en rakare fotboll och trycka upp Hannes för att understödja forwards. Ibbe ersatte Fogge och Kenan tog ett kliv ner i banan. I minut 57 kommer reduceringen där Hannes levererar en boll till Nderim som viker in ifrån sin vänsterposition och avslutar, 1-2. Målet ger oss energi och en övertygelse om att vi är med igen. I minut 65 sätter Kalle en fin passning till Hannes som väljer att gå på volleyavslut direkt och vi fortsätter att trycka tillbaka SIF.
I 68' spelar Qerim fram Besart i djupled som viker inåt i banan och sätter bollen i nättaket. 2-2 och vi är tillbaka.

Sista 20min är böljande även om vi fortsätter äga boll och SIF sticker upp med en och annan kontring som vi fredar oss emot. i 86' fullbordar vi vändningen ner Besart slår en perfekt hörna till Qerim som knoppar in 3-2 och vändningen är ett faktum.

En härlig moralseger och en boost på vad som är möjligt med här gänget.